DutchEnglishFrenchGerman
Naar boven
3 sep

A high-end citytrip to Amsterdam at the Pulitzer Hotel

Ik hou van het stadsleven en dat is dan ook de reden waarom ik graag op regelmatige basis een citytripje inplan.
Dit keer ben ik het niet ver van huis gaan zoeken, integendeel…

Hello Amsterdam!

We vertrokken met onze Mazda CX-3 vanuit Antwerpen met bestemming Prinsengracht 315, want daar lag het hotel waar we tijdens onze citytrip zouden verblijven. Met de song “Amsterdam” van Kris De Bruyne op de achtergrond kwamen we meteen in de juiste stemming 🙂

Shop the look: Skirt, One Teaspoon / Backpack, Asos / T-shirt, Bershka / Sunglasses, Prada

Eens aangekomen in het luxueuze Pulitzer hotel werden we vriendelijk begroet door de portier die meteen onze bagage voor zijn rekening nam om daarna onze wagen veilig te gaan parkeren in de parking van het hotel.

Wat ons meteen opviel bij het binnenkomen waren de prachtige bloemen aan de inkom en de heerlijke geur die in het hotel hing. Moest je deze geur in een parfumflesje kunnen kopen zou ik er niet over twijfelen 😉

You can always wake me for macarons

De macarons die voorbij de incheckbalie aan de bar lagen uitgestald trokken meteen mijn attentie.
Ik heb er alles aan gedaan om ze te negeren… helaas 🙂 De guilty pleasures van het Pulitzer hotel waren gewoonweg onweerstaanbaar.

A cosy room

Onze kamer was ruim en erg gezellig ingericht. Er stonden twee verfrissende fruitwatertjes klaar, een schoteltje met bosvruchten, macarons en stroopwafeltjes… We voelden ons meteen vorstelijk thuis in het Pulitzer.

Lunch at Pause

We hadden al zoveel horen vertellen over “Pause”, de hippe bistro van het hotel, dat we deze natuurlijk meteen wilden uitproberen. Dankzij het mooie weer konden we lunchen op het terras, en het terras van Pause is niet van de minste…simpelweg prachtig!

Shop the look: pants, Zara / T-shirt, Bershka / Sneakers, Tango / Sunglasses, Marc Jacobs / Bag, Chanel

We bestelden allebei een glaasje witte wijn en de salade met burrata. Weinig vernieuwend voor diegenen die Inge en mij al een beetje kennen 🙂 Als er burrata op de kaart staat kan je er donder op zeggen dat we dat zullen nemen. Ik moet zeggen dat deze burrata salade toch wel echt één van de beste was die ik al had gegeten. De gemarineerde gekleurde kerstomaatjes zorgden voor een lekkere, frisse toets.

Dreamflight

Na de lunch gingen we de stad verkennen en dit niet alleen vanop de begane grond. Inge en ik wilden deze mooie stad maar al te graag eens vanuit de lucht bekijken en besloten daarom een ticketje te kopen voor de “Amsterdam look-out”. Met een overzetboot vaarden we de baai “Het Ij”over richting Amsterdam Noord om te gaan “schommelen”. De overzet is gelegen aan de kade ter hoogte van het centraal station (op +/- 10 minuten wandelen van het hotel) en is gratis.

Old school diner

Na al die adrenaline deden we nog een ontspannende wandeling alvorens terug richting het hotel te keren.  Op een 300 meter van het hotel passeerden we een Albert Heijn… het was een warme zomeravond en zoals het spreekwoord luidt “een blik zegt meer dan 1000 woorden” stapten we de supermarkt binnen, kochten een flesje wijn, plastic bekertjes, kroepoek en een portie sushi om lekker “old-school” te dineren aan de oevers van de Amsterdamse grachten.
Girlstalk en levensfilosofieën all over the place 🙂 Het was de perfecte afsluiter van een topdagje in de Nederlandse hoofdstad.

Shop the look: Coat, Jakke / Skirt, One Teaspoon / T-shirt, Bershka / Sunglasses, Prada

Breakfast at Jansz

Het ontbijt werd geserveerd in het aangrenzende restaurant Jansz welke eveneens tot het hotel behoort, maar natuurlijk ook gewoon toegankelijk is voor niet hotelgasten.


Er stond een uitgebreid buffet en we hadden ook de mogelijkheid om à la carte te bestellen. Dus besloten we om beiden te combineren. De bananen pannenkoekjes waren echt super lekker! Net zoals de rest van het ontbijt trouwens…

Shop the look: watch, Cluse / Blouse, Rails

Later deze dag stond er nog een geweldige culinaire verwennerij op de agenda, maar hierover vertel ik jullie graag meer in een volgende post.

Wat ik jullie wel nog wel meegeven is dat Amsterdam een fantastische stad is die een bezoekje meer dan waard is!
En als je gaat, reserveer dan zeker een kamer in het Pulitzer hotel. Tophotel, topservice, toplocatie, TOP!

Reserveren kan je hier.

Just loved hanging out here 😉

Thanks for reading xxx

Marie

 

(Visited 685 times, 1 visits today)
Geen reacties

Reageer