DutchEnglishFrenchGerman
Naar boven
23 jul

Cartagena, een havenstad naar mijn hart

Te amo Cartagena

Cartagena, een prachtige havenstad gelegen in de regio Murcia is absoluut een bezoekje waard. En de reden daarvoor is dat deze stad gewoonweg alles heeft!

We overnachtten in het NH hotel dat gelegen was op een schitterende locatie. Van hieruit konden we alle hoogtepunten van de stad gemakkelijk te voet bereiken.

De bekende haven lag quasi over het hotel en was makkelijk bereikbaar via een brede boulevard met talrijke restaurantjes, die langs het water liep.  In het water ontdekten we een verrassend kunstwerk, echt heel erg mooi die grote walvisstaart!

Cartagena has it all

Verder bulkt deze stad van de prachtige pittoreske straatjes waar je urenlang kan slenteren en een stevige dosis aan historische bezienswaardigheden. Ook voor wie houdt van shoppen komt in Cartagena aan zijn trekken. De kilometers lange en vooral gezellige winkelstraat omvat talrijke winkels waaronder veel gekende Spaanse winkelketens. Goed nieuws is dat de prijzen in die ketens tot wel 30 % lager liggen dan in België en Nederland. Mooi meegenomen dus 😉

Geen Spanje zonder tapa’s

Spanje zonder tapa’s is als een café zonder bier! Wie in Cartagena wil genieten van lekkere traditionele tapa’s moet zeker eens langsgaan bij La Tartana. Een bordje tomaten (nergens zo lekker als in Spanje) met wat olijfolie, jamon iberico, groenten tempura en een glaasje rode wijn… wat heeft een mens meer nodig? Voila, niet veel meer om een hele avond wat te knabbelen en te genieten van zomerse temperaturen op een kei gezellig terras. Ook hier weer goed nieuws, want ook de prijzen in de restaurants liggen aanzienlijk lager dan wat wij hier in België gewend zijn. Voor 3 uitgebreide tapa borden en 4 glazen rode wijn (2 personen) betaalden we slechts 46 euro.

De stad even inruilen voor een dagje strand? Ook dat kan zonder veel moeite. Na een klein ritje met de wagen of met de trein kan je een hele dag relaxen op het mooie strand van Los Nietos.

Wil je je strandbezoek koppelen aan een culinaire verwennerij moet je zeker La Cala bezoeken. De locatie van dit restaurant is op mijn minst uniek te noemen, en zo is ook de keuken. Heerlijk! Voor of na een dagje zonnebaden kan je hier genieten van een prachtig uitzicht in combinatie met een voortreffelijke lunch of diner.

Vanuit Cartagena zetten we onze trip verder richting Mar Menor. Hier vertel ik jullie graag meer over in een volgende post.
Stay tuned 😉

xxx Marie

(Visited 2.480 times, 1 visits today)
Geen reacties

Reageer