DutchEnglishFrenchGerman
Naar boven
11 mei

Cruising is always a good idea

De middellandse zee heeft zoveel te bieden dat het best moeilijk kan zijn om je favoriete bestemming uit te kiezen voor je volgende vakantie. We zitten vaak krap in tijd maar toch willen we zoveel mogelijk gezien hebben… sounds familiar? Dan heb ik een echt leuke tip voor jullie…

Ik wou er graag een paar daagjes tussenuit maar welke stad het in de geliefde “Mediterranean” ging worden was me nog een raadsel. Het leek een moeilijke beslissing te worden, tot ik hoorde van een mini-cruise op de Middellandse zee aan boord van een 4 sterren Costa cruiseship.

Ik wist eerlijk gezegd niet dat “mini-cruises” bestonden, dus laat dit alweer een openbaring voor me zijn 🙂
Vanuit Brussel-Zuid spoorde ik met de TGV naar Marseille om daar vervolgens in te schepen op de Costa Favolosa voor een amusante 4 daagse tocht met haltes in het prachtige Italiaanse Savona en mijn geliefde Catalaanse stad Barcelona. Eerlijk gezegd, wat moet een mens nog meer hebben?
Voilà, dat dacht ik al 🙂

Ik had een mooie kajuit met grote ramen en een fantastisch balkon, helemaal voor mij alleen. Ik kon er echt uren zitten om te genieten van de rust, het geluid van de golven en de prachtige horizon.

Verder heb ik er natuurlijk ook genoten van de schitterende ambiance, samen met mijn kompanen Inge Moerenhout en Zoë Van Gastel. Er zijn verschillende restaurants aan boord waar je lekker kan eten en diverse bars die van het aperitief een waar hoogtepunt maken door de mooie live-muziek. Toen een man in witte smoking aan zijn piano “Strangers in de night” van Frank Sinatra begon te zingen ( openingsdans van Sebi en mij ) was ik helemaal verkocht 🙂 Wat een topboot!

Het in – en uitschepen verliep ook telkens erg vlot. Als eerste meerden we aan in Savona, de thuishaven van de Costa Cruises. De cruiseterminal was gelegen naast de jachthaven, grenzend aan het historische centrum van de stad. De meeste bezienswaardigheden en hotspots lagen dan ook op wandelafstand.
Ik was er nog nooit geweest en ik ben zeker dat ik er nog eens zal terugkeren. Wat een super charmant klein stadje in true Italian style.

Na een spetterende gala-avond aan boord en een hilarisch optreden van Inge in de discotheek zette het schip vaart richting Barcelona, een stad die net zoals Parijs, mijn hartje sneller doet slaan. Love love love!

Ik moet wel héél exited geweest zijn deze keer, en vooral wanneer ik de winkel van Gucci in mijn vizier kreeg. Nu hadden ze toch wel net een paar loafers in een 39 zeker? Let’s call this faith 😉
En elke keer als ik ze draag, denk ik met een warm hart (en voeten) terug aan deze geweldige shorttrip.
Aangezien we er bijna een volledige dag konden doorbrengen hebben we heel wat must-sees kunnen doen zoals de Ramblas, Plaça de Catalunya (duivenplein), La Boqueria (overdekte versmarkt), etc…
Na een hele dag citytrippen konden we heerlijk relaxen aan boord en genieten van onze laatste avond alvorens terug aan te meren in de haven van het mooie Marseille.
 Thanks for reading and remember…
 an ocean breeze puts a mind on ease
xxx Marie
[/vc_column][/vc_row]

(Visited 219 times, 1 visits today)
Geen reacties

Reageer