DutchEnglishFrenchGerman
Naar boven
29 mei

De charmes van L’Isle sur la sorgue

Als vervolg op ons verblijf in het prachtige hotel Le Phébus zetten we onze reis verder richting L’Isle sur la Sorgue. Een schilderachtig dorpje, gelegen in het hartje van de Vaucluse op 25 km van Avignon. Deze charmante trekpleister wordt ook wel het Venetië van de Provence genoemd, en waarom dat zo is werd ons al snel duidelijk…

Dit oude vissersdorpje bulkt van de kleine, schattige straatjes en verborgen parels to discover ?
Om en rond de oevers van de heldere, kabbelende Sorgue werden we ondergedompeld in de magische wereld van de brocanterie…

We bezochten er de wekelijkse antiekmarkt op zondag maar daar hield de schattenjacht niet mee op, want in elk steegje en achter elk hoekje ontdekten we de mooiste en meeste originele antiekzaken welke vaak gepaard gingen met super gezellige, verdoken caféetjes en bistro’s. Nu wat dat schatten jagen betreft moet ik wel zeggen dat ze hun prijzen erg goed kennen… of er echte koopjes te doen vallen waarmee je later bij “stukken van mensen” terecht kan voor de grote winst, daar heb ik mijn twijfels bij, maar de charme en sfeer die in dit dorpje hangt is gewoonweg onbetaalbaar en een schat op zichzelf.

Voor de lunch waren we te gast in Grand Hotel Henri,**** een elegant hotel in Franse stijl waar we konden genieten van een heerlijke kabeljauw met groentjes, een rosé wijntje en een prachtig terras met fontein in ware L’Isle sur la sorgue stijl.

Overnachten deden we in een magnifieke chambre d’hotes, La prévoté Toen we binnen gingen werden we meteen verrast door de Sorgue die gewoon onder het restaurant van het hotel heen stroomde. Erg mooi en impressionant om te zien. Een rivier in je hotel… moet kunnen toch? ?

Alle vijf de kamers werden ingericht volgens hun eigen thema, en wij mochten overnachten in de mooie lavendelkamer. Wel gezellig zo met drie ladies bij elkaar ?

De plezierige “girlstalk” hebben we na het uitpakken van onze bagage beneden moeten verder zetten, want daar werden we opnieuw verwacht voor een culinaire verwennerij van formaat…  een cheesecake van asperges. Abnormaal lekker, echt waar! Ik ga het thuis ook eens proberen maken, met de nadruk op proberen ? maar wie niet waagt niet wint natuurlijk.

In het kader dat zondigen af en toe eens mag, hebben we als afsluiter de lokale, artisanale crèmerie eens een bezoekje gebracht. Een simplistisch rijmpje misschien maar ik heb me echt gevoeld als een “kind zonder zorgen in L’Isle sur la sorgue”.

Alvorens terug huiswaarts te sporen met de TGV, waarvoor we onze tickets gemakkelijk en snel konden boeken via B-europe, hebben we nog uitgebreid kunnen genieten van een heerlijk ontbijt in La Prévoté

Plan je een vakantie naar de Provençe? Beloof me dan om zeker één of meerdere nachtjes te spenderen in deze prachtige “Curiosahoofdstad”. Dit moet je gewoon gezien en beleefd hebben.
Trust me ?
Bijkomende informatie kunnen jullie alvast hier terugvinden
xxx Marie

(Visited 599 times, 1 visits today)
Geen reacties

Reageer