DutchEnglishFrenchGerman
Naar boven
16 jun

De Middellandse Zee met de Costa Luminosa

Als vervolg op vorige post waar jullie alles konden ontdekken over ons “drijvend verblijf” tijdens de Babymoon, vertel ik jullie hierbij graag alles over de prachtige bestemmingen die we hebben aangedaan met de Costa Luminosa.

De route sprak ons van in het begin al super hard aan, dus dit kon gewoon niet tegenvallen, integendeel! We kregen de kans om op slechts 1 week tijd een hele reeks van Europa’s mooiste plekjes te ontdekken.

 

Venetië

 

 

Het schip vertrok vanuit de terminal van Venetië omstreeks 17u00 waardoor we rond 15u00 toch wel zeker moesten inchecken. Om toch de mogelijkheid te hebben om wat van het mooie Venetië te zien besloten Sebastien en ik om een dag vroeger vanuit Brussel naar San Marco Airport te vliegen en ons daar een hotelletje te boeken.

 

 

Een zéér goede beslissing, want aangezien Venetië niet echt groot is hadden we voldoende tijd om sfeer van deze Italiaanse parel op te snuiven, wat rond te kuieren op het San Marco plein, een nieuwe hoed te kopen voor Sebi 🙂 en te genieten van een lekkere Italiaanse lunch aan het water.

 

 

Daarna namen we een watertaxi aan het privé ponton van ons hotel tot aan de cruise. Dit kostte ongeveer 80 euro.
Een watertaxi is niet alleen praktisch maar ook héél leuk. Zo zie je de stad ook eens op een andere manier en het is erg impressionant als je ermee langs de mastodonten van cruiseschepen vaart.

 

 

Tip: Als je ’s avonds landt in Venetië, boek dan zeker op voorhand een watertaxi die je tot aan je hotel kan brengen. De meeste hotels beschikken over een eigen ponton waardoor ze je meteen aan de deur kunnen afzetten. Overdag varen er genoeg rond maar ’s avonds niet, tijdig reserveren dus.

Sebi en ik hadden zover niet nagedacht en hadden op de luchthaven dan maar een gewone taxi genomen waardoor we te voet met 2 valiezen van 20 kg heel Venetië zijn moeten doorkruisen tot aan ons hotel, want er mogen geen auto’s in de binnenstad rijden. Brugje op, brugje af (met de koffers in de hand)… kan je het je voorstellen? Het zorgde zonder twijfel voor de nodige hilariteit maar erg handig was het niet 🙂

 

Bari

 

De eerste stop was het charmante Italiaanse havenstadje, Bari. Heerlijk om rond te kuieren in het oude stadsgedeelte tussen de kleurrijke steegjes en pleintjes.

 

 

En van al dat rondwandelen bij warme temperaturen kon een echte Italiaanse gelati niet uitblijven. Stracciatella met groffe stukken fondant chocolade… Die Italianen weten toch van wanten als op het ijs draaien aankomt 🙂

Santorini

Onze 2e halte zou normaal gezien Piraeus / Athene geweest zijn, maar door een staking van de archeologische sites besloot de kapitein ons tot in Santorini te brengen, wat natuurlijk een superieur alternatief was! We waren er nog nooit geweest en het stond al een tijdje op onze bucketlist. Er heeft zich dan ook een klein vreugdedansje voorgedaan in onze kajuit toen we het nieuws vernamen 🙂

 

 

Met een bootje werden we van het schip tot aan de kade gevaren. Van daaruit hadden we twee opties om boven tot in Santorini te geraken. Met een kabellift of met een ezel. We besloten om gewoon beide te proberen, dus gingen we met de ezel naar omhoog en kwamen we later die dag met de kabellift terug naar beneden.

 

 

Tip: Voor een aperitiefje met prachtig uitzicht moet je zeker bij de PK cocktailbar langsgaan. Hier kan je kiezen uit tal van cock – & mocktails die je kan nuttigen op een magnifiek terras met zicht op zee.

 

 

Voor de lunch kozen we ervoor om traditioneel Grieks te eten en vroegen we de uitbater van PK om advies. Hij stuurde ons naar restaurant “Argo” en dat was een absolute voltreffer!

 

 

Katakolon

Katakolon is een kleine kustplaats in Griekenland in de baai van Agios. Van hieruit konden we gemakkelijk de eeuwenoude site van Olympia bezoeken. Eén van de grootste en oudste plaatsen in Griekenland met tal van ruïnes en de bekende tempel van Zeus. De excursie naar Olympia boekten we aan boord en was echt de moeite waard!

 

 

Voor wie toch graag even van boord gaat maar niet zoveel zin heeft in de Griekse geschiedenis kan lekker gaan relaxen op één van de terrasjes langs de kade van de jachthaven.  Verder is er ook nog een winkelstraat met souvenir shops, juwelen – en kledingzaken en een klein strandje.

 

 

Dubrovnik

Deze compleet ommuurde stad is een streling voor het oog en staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco. Erg leuk om er te verdwalen tussen de pittoreske steegjes en om naar goede gewoonte een gezellig terrasje mee te pikken en iets te eten.

 

 

Tip: Super hip en tof terras in de oude stad is Gradska Kavana. We merkten meteen dat dit vooral de geliefde plek van de locals. The perfect spot voor een drankje en om zo wat “mensen te kijken”, je weet wel 😉 Ze hebben er overigens ook héérlijk gebak!

 

 

Sebi en ik houden van de gezonde keuken en zo bracht het lot ons tot bij Nishta. Een veganistisch restaurantje, gelegen in één van de vele steegjes van de oude stad. Voordeel was dat dit geen toeristische hotspot is maar eerder gekend en geliefd bij locals, waardoor we geen woekerprijs moesten betalen voor een minderwaardige maaltijd.

Wij hebben enorm genoten van onze healthy en vooral spicy lunch en dat voor een kleine prijs, wat altijd fijn is.

 

 

De tomaten kroketjes als voorgerecht “to share” zijn trouwens héérlijk en ten zeerste aan te bevelen.

 

 

Split

Deze havenstad was de perfecte afsluiter van onze reis. Het is een mooie, oude stad met veel gezelligheid en cultuur.
De mooie boulevard met palmbomen is ook een echt eye-catcher en doet een beetje denken aan het mondaine Cannes.

 

 

Beleef het zelf

Wil je deze prachtige route ook eens maken met Costa Cruises? Via mijn persoonlijke code geniet je 10 % korting op alle Oostelijke Middellandse Zee cruises aan boord van de Costa Luminosa of de Costa Deliziosa.

CODE: MoMCC18

Klik hier voor meer info over Costa Cruises of het maken van een boeking

Geldig voor boekingen tussen juni en september 2018 wanneer u kiest voor “total comfort” of “Deluxe”
Cruise periode: juni tot december 2018 en gans 2019
Niet cumuleerbaar met andere acties 

 

Voor vragen of tips kunnen jullie me steeds een mailtje sturen.

xxx

Marie

 

 

geen reacties

 

(Visited 299 times, 1 visits today)
Geen reacties

Reageer