DutchEnglishFrenchGerman
Naar boven
26 apr

Desert Dreams @ Bab Al Shams Resort, Dubai

Een reisje naar de zon, iets waar Sebastien en ik enorm naar verlangden. Zeker omdat we sinds onze huwelijksreis 3 jaar geleden niet meer met zijn tweetjes alleen op vakantie waren geweest. Niets beter dus dan een “zon zekere” bestemming waarvoor je niet naar de andere kant van de wereld moet vliegen. In ongeveer 6 uurtjes bracht een boeiing 777 van Emirates ons naar het paradijs van de Arabische Emiraten, hello Dubai! 

We hadden er een fantastische rondreis gepland in 3 etappes. Wie denk dat Dubai enkel en alleen uit prachtige wolkenkrabbers en waanzinnige shoppingmalls bestaat heeft het mis want er valt namelijk nog veel meer te beleven. Zo ontdekten we deze verborgen parel in de woestijn: Bab Al Shams Resort & Spa.

Als kind al kon ik geen genoeg krijgen van de avonturen van Aladdin. Het sprookje van 1001 nachten wist mij steeds te beroeren en nu konden we het gewoon zelf meemaken…[/vc_column_text]

“When the wind’s from the east
And the sun’s from the west
And the sand in the glass is right
Come on down
Stop on by
Hop a carpet and fly
To another Arabian night”

Het moment dat we kwamen aangereden stond er meteen een goedlachs team klaar die ons vriendelijk begroetten en hielpen met onze bagage. Eens binnen aan de balie werden we meteen verwend met een heerlijk fris citrussapje alvorens we naar onze kamer werden begeleid.

Het hotel, dat een instant “zen-gevoel” oproept, is gebouwd in de stijl van een traditioneel Arabisch fort. Binnenplaatsen met fonteinen, weelderige tuinen en steegjes die de weg effenen naar de elegant ingerichte kamers in een rustieke Arabische stijl.

Met een upgrade naar de “Deluxe suite” werd ons verblijf helemaal een sprookje. Ik wou natuurlijk meteen ons luxueus Arabisch optrekje gaan ontdekken terwijl Sebastien alvast ging genieten van een lekkere portie vers fruit dat voor ons klaar stond in de gezellige woonkamer. Ik kon hem ook geen ongelijk geven ?

Een kingsize bed met van dat heerlijk opgesteven bedlinnen dat uitzicht gaf over de woestijn. Grenzend aan de slaapkamer was er een groot balkon waar je urenlang kon zitten dromen en genieten van het adembenemende uitzicht. (nu die magische olielamp nog ? )

De badkamer, of beter gezegd “badzaal” leek wel een wellness op zich. Aan alles was gedacht want behalve een grote inloopdouche en een romantisch bad, waren er ook tal van producten beschikbaar gaande van verschillende zeepen en shampoo’s tot een gamma aan kleimaskers voor je gelaat.

Een oase in de woestijn

Na al dat excitement moesten we toch ook even de kamer uit om de rest van het domein te gaan verkennen en ons te verfrissen in en rond het paradijselijk zwembad, “een oase in de woestijn”. Er werden voor ons minutieus 2 ligzetels opgedekt en een menukaart gebracht. Eens neergestreken konden we genieten van lekkere taco’s met guacamole en een glaasje witte wijn. Onhandig eten op zo een ligzetel zou je denken, maar in dit hotel word je bediend als een koning met je eigen privé tafeltje dat gewoon over je ligbed wordt geplaatst. Cheers to our holiday!

Arabian nights

In het hotel hebben we kennis gemaakt met verschillende keukens en specialiteiten. We hebben super lekker (en vooral spicy) gegeten in het Indisch restaurant met traditionele live muziek en op de rooftop lounge genoten van een heerlijk diner en een amazing desert sunset!

Breakfast in paradise

Een uitgebreid ontbijt in een (jawel) palmtuin midden in de woestijn? Ach ja, waarom ook niet hè ?
De bananensmoothie was meteen één van onze everyday favorites geworden, de-li-cious!

The desert life

Sebi en ik houden van een beetje avontuur, het duurde dan ook niet lang vooraleer we ons hadden ingeschreven voor verschillende activiteiten waaronder de “Falconry”.  Voor dag en dauw werden we opgehaald voor een echte “valkenier” beleving. Impressionant om te zien hoe snel en intelligent deze mooie roofvogels zijn.

En natuurlijk geen woestijn beleving zonder kamelen…

A special thanks to the amazing Bab al Shams hotel for having us,
and thank you, for reading the first part of our amazing Dubai roundtrip, keep an eye on the blog for the next stage…
xxx Marie

[/vc_column][/vc_row]

(Visited 382 times, 1 visits today)
Geen reacties

Reageer