DutchEnglishFrenchGerman
Naar boven
29 sep

Destination unknown, een verrassing van formaat

Een thema, een periode en een weerbericht….dat is de informatie die we kregen van srprs me alvorens volop af te tellen naar onze toen nog onbekende bestemming.

Een verrassing van formaat

Een reisje van 4 dagen met als thema “citytrip” en een weerbericht dat 25 °C aanwees kon helemaal niet slecht zijn dacht ik! Het enthousiasme en de nieuwsgierigheid was quasi onhoudbaar geworden toen het scratchbiljet onze brievenbus bereikte want deze bevatte de code die we moetsten ingeven op de website om te kunnen ontdekken waar we naartoe zouden vliegen.

Vol spanning krasten we het biljet open voor de verlossende code… de bestemming klonk ons als muziek in de oren, Hello Milaan!

SN Brussels Airlines bracht ons veilig en wel tot in de “capital city of fashion” en dit pal tijdens de Fashion week. Konden wij nog meer wensen? Ik dacht het niet 🙂


Just take the bus

De luchthaven Malpensa ligt een eindje buiten de stad en een taxi is dus erg prijzig voor die afstand MAAR vlak voor de uitgang staan een reeks bussen die je voor slechts 8 euro per persoon tot aan het centraal station brengen, gelegen middenin het centrum. Deze bussen rijden om de 10 à 15 minuten.

 

NYX Milan

De volgende surprise was het hotel 🙂 we verbleven in het NYX Milan op 200 meter wandelen van het Centraal station en dus in het epicentrum van de stad.

De urban en trendy stijl van het hotel waren voor ons een schot in de roos! We hebben die avond meteen uitgebreid geklonken met een glaasje Pinot Grigio in de tuin van het hotel op een geslaagde start van onze eerste Surprise me trip!

 

Italian breakfast

Het ontbijt is voor mij de belangrijkste maaltijd van de dag en hier neem ik graag uitgebreid de tijd voor … en dit zeker in het land der cappuccino’s 🙂

 

Shoppen aan de piazza Duomo

Na het ontbijt was het tijd voor de ultieme fashion beleving! En dat kan je nergens beter dan in de gaanderij aan de Piazza de Duomo. Niet alleen de luxe labels maar ook de architectuur van deze overdekte winkelstraat zijn op zijn minst indrukwekkend te noemen. Het kan er wel erg druk zijn, maar dit moet je gewoon gezien hebben.

Uiteraard mag je ook het plein met de Duomo zelf niet overslaan. Wat eigenlijk echt wel leuk is zijn de menslievende duiven 🙂 Een paar graankorreltjes in je hand en ze komen met zen allen op je hand en armen zitten. Er lopen een aantal mannen rond die je graag bevoorraden met wat maïs en nemen dan als je wil een paar foto’s. Ze waren helemaal niet opdringerig en je kan ze na afloop vrijblijvend wat drinkgeld geven.

 

Lunchtime

Voor de lunch kan ik jullie 2 topadresjes aanbevelen.

 

Corsia del Giardino

Super gezellig zitten op een mooi binnenplein. Hier kan je genieten van een lekkere traditionele pasta of Italiaanse salade. Ook de verse sapjes zijn er niet te versmaden.
Kortom, zeker een bezoekje waard!

Corsia del Giardino
Via Alessandro Manzoni 16

 

Bistrot Manzoni

Voor een echte traditionele “antipasti beleving” moet je bij Bistrot Manzoni zijn.

Hier kan je tal van Italiaanse specialiteiten proeven om te “sharen” terwijl je vanachter je sunnies de voorbijlopende stijlvolle Italianen gadeslaat (love it!) en dit in het midden van de winkelstraat.

Bistrot Manzoni
Via Manzoni Alessandro, 39

 

Apéro à l’italienne

Een gezellig aperitief in een echte Italiaanse “easy going” sfeer kan je beleven in het “Caffé Piazza”. De volkse en goedlachse sfeer maken van dit kleine cafeetje de perfecte apero spot. Een fris glaasje vino en wat parmaham worden er met de glimlach geserveerd.

Wij voelden ons hier al meteen goed thuis 😉 Keitof die Italiaanse gastvrijheid!

 

Ceresio 7, a world class rooftop

Voor de lunch, apero, diner of cocktails, Ceresio 7 is zonder twijfel de place to be! Dit moet je absoluut en zonder enige twijfel op je “things to do in Milan” list zetten. Een prachtig kader met twee zwembaden, ligzetels, lounge salons, restaurant en een adembenemend uitzicht over de skyline van Milaan… en die knappe ober, die kregen we er gratis bij 😉

Ceresio 7
Via Ceresio, 7

Voor mij was het verrassingseffect van srprs me helemaal geslaagd.
Super van genoten en de ijsjes van Granaio… die zal ik niet snel vergeten 😉

 

 

 

 

(Visited 261 times, 1 visits today)
Geen reacties

Reageer