DutchEnglishFrenchGerman
Naar boven
20 jan

Genieten op Oostendse wijze

Genieten is één van mijn favoriete werkwoorden en elk vrij moment probeer ik dat werkwoord zo goed mogelijk toe te passen.

Culinair genieten in de Koningin der badsteden was één van mijn laatste voltreffers. Een gastronomische verwennerij aan een mooi gedekte tafel met een subliem gezelschap… wat wil een mens nog meer?

Ik werd verwacht in het Penthouse van de Europagallerij, het hoogte appartementsgebouw van West-Vlaanderen met maar liefst 35 verdiepingen. Ik hoef jullie er vast niet van te overtuigen hoe waanzinnig het uitzicht daar was.

Luc Deklerck, Chef en zaakvoerder van het gerenommeerde restaurant “Bistro Mathilda” wist de waanzin nog verder te overtreffen door ons een magnifiek meergangen diner voor te schotelen met de lekkerste ingrediënten uit de Noordzee. Ik krijg alweer honger als ik eraan terug denk.

Al dat lekkers mogen opeten was natuurlijk geweldig, maar al even geweldig was het mogen toekijken hoe Chef Luc deze gerechten stap voor stap en met de meeste zorg bereidde.

Dit luxe diner werd voorafgegaan door een reeks lekkere hapjes welke werden vergezeld van een overheerlijk streekbier “Zeeveroare”. Als je er teveel van drinkt zou je wel eens kunnen beginnen “zeveren”… nu of ik teveel gezeverd heb die bewuste avond laat ik in het midden, maar wat ik wel weet is dat ik een fantastische avond heb beleefd 🙂


Plan je binnenkort ook een tripje naar deze leuke stad aan zee en hou je van culinaire verwennerij? Reserveer dan zeker tijdig je tafel bij Bistro Mathilda, en doe ze daar de groetjes!

Bistro Mathilda
Leopold II Laan 1
8400 OOSTENDE
T. +32 (0)59 51 06 70
F. +32 (0)59 51 06 70

(Visited 133 times, 1 visits today)
Geen reacties

Reageer