DutchEnglishFrenchGerman
Naar boven
17 mei

Isey Skyr, de trots van IJsland

Een reis naar IJsland stond al van kindsbeen af op mijn wishlist. Super excited was ik toen ik door Isey Skyr werd uitgenodigd voor een uitgebreide kennismaking met het land van “fire & ice”.

 

Een gezond alternatief als ontbijt of tussendoortje

Skyr is een typisch IJslands melkproduct wat je het beste kan vergelijken met een soort magere kwark. Het is een zeer zachte kaas die qua textuur op yoghurt lijkt. In feite is deze lekkernij een product dat door de Vikingen vanuit Noorwegen werd meegebracht ten tijde van de Kolonisatie van IJsland, en is sindsdien hun nationale trots! Het is een erg populair product dat elke IJslander steevast in huis heeft en u binnenkort waarschijnlijk ook, want het is sinds enkele weken verkrijgbaar in de Nederlandse en Belgische supermarkten waaronder o.a Delhaize en Colruyt.

 

 

Mijn persoonlijke favorieten (en het is moeilijk kiezen, geloof me) zijn de “lemon cheesecake”, “baked apple” en de witte natuur variant om ’s ochtends te combineren met wat granola en rood fruit.

Een pluspunt ook is dat Skyr erg rijk is aan proteïnen en vitaminen en arm aan vet. Ideaal voor wie houdt van een koolhydraat arme of koolhydraat bewuste levensstijl.

 

De pracht van het hoge noorden

Feeërieke rivieren, gletsjers, watervallen, bergen en talloze warmwaterbronnen… het is geen fabeltje wat je in reisgidsen leest of ziet op Discovery channel, het is echt!

 

 

Vanaf het moment dat we met onze koffers de luchthaven van Reykjavik buiten wandelden was ik overdonderd. Overdonderd door de overvloed aan pure natuurpracht waarvan ik nooit durfde dromen dat het echt bestond. En de reis moest nog beginnen…

 

Overnachten in Reykjavik

De uitvalsbasis van onze trip was een trendy “urban style” hotel in het midden van de hoofdstad, Reykjavik.  Het Icelandair hotel, gelegen vlak aan de haven, was heel tof ingericht en beschikte over alle moderne faciliteiten in een hip jasje. Een gezellige bar en resto, knusse kamers, een uitgebreide leeshoek met tal van boeken en last but not least super lekkere cocktails! Ik mag dan wel zwanger zijn, maar tegen een goedgemaakte “Virgin bloody Mary” zeg ik geen nee 🙂

 

De hotsprings van de Blue lagoon

The Blue Lagoon, gelegen in het zuidwesten van IJsland is ontstaan uit geothermisch verwarmd zeewater en een absolute “must visit”. Ok, het is echt wel een toeristische trekpleister en je zal er weinig locals tegenkomen maar dit moet je gewoon gedaan hebben! Het is een oase van rust en relaxatie in een magisch decor.

 

Chasing waterfalls

Ken je het gevoel dat, wanneer je iets ziet of ervaart dat je zo ongelooflijk mooi vindt, je er de tranen van in je ogen krijgt? Wel, zo heb ik me tijdens deze trip meermaals gevoeld. Ik hoor jullie al denken, “ja op hol geslagen hormonen door de zwangerschap zeker” 🙂 maar nee hoor, ik was van begin tot einde oprecht aangegrepen door de pure, onaangetaste pracht van de IJslandse natuur.

 

 

Ik waande me haast als een figurant op de set van Game of Thrones 😉

 

Thanks for reading, eat skyr, and pack your bags for Iceland!

xxx

Marie

 

 

 

 

(Visited 768 times, 1 visits today)
Geen reacties

Reageer