DutchEnglishFrenchGerman
Naar boven
5 mrt

Let’s hit the mountains @Ski Amade

Zoals jullie in mijn post van 18.01.2017, “Pick the trip”, hebben kunnen lezen heb ik, samen met Inge Moerenhout en Zoë Van Gastel een droom van een wintersportvakantie mogen meemaken. 

Het magische epicentrum van onze vakantie bevindt zich in Wagrain, een gezellige Oostenrijkse gemeente op slechts een uurtje rijden van de luchthaven van Salzburg. Die ellenlange autorit kan je voor deze wintersportbestemming dus perfect aan je voorbij laten gaan. Vanuit de luchthaven van Zaventem vlieg je met Eurowings in minder dan 1,5 uur naar Salzburg. Daar kan je makkelijk een wagen huren om naar je eindbestemming te rijden.

[/vc_column_text]

Take me to the mountains

Wagrain maakt deel uit van de Salzburger Ski Amade, een skigebied met ruim 600 kilometer aan skipistes.
Helemaal niet slecht zou je denken, maar er is nog veel meer … . Met de opening van de daloverspannende kabelbaan “G-LINK” heeft Wagrain geschiedenis geschreven. De spectaculaire kabelbaan verbindt beide skigebieden “Grießenkareck” en “Grafenberg” waardoor je zonder busvervoer via Wagrain tussen Flachau en St.Johann / Alpendorf kan skiën.

Wat mij opviel, in vergelijking met andere skigebieden, waren de superbrede pistes en qua moeilijkheidsgraad voor elk wat wils. Geen steile hobbelpistes maar brede boulevards waar je heerlijk lange afdalingen kan maken zonder dat je steeds een lift moet nemen … puur genieten!

De eerste dag gingen Inge, Zoë en ik Höchkönig verkennen onder leiding van twee toffe vrouwelijke gidsen die het gebied binnenstebuiten kennen. Blauwe lucht, stralende zon en verstand op nul… we hebben ons heerlijk laten glijden op het dikke pak sneeuw.

‘s Middags hebben we geluncht op een superleuk adresje op de piste zelf. Die Deanterin is een nieuw etablissement waar je niet alleen versteld staat van het prachtige in- en exterieur, maar ook van de voortreffelijke keuken en vriendelijke bediening. De perfecte stek om even te bekomen na een voormiddag intensief skiën. Het uitzicht is er adembenemend.

De tweede dag werden we verwacht voor een ski-safari in Zauchensee. Angst om de weg te verliezen moesten we niet hebben want we hadden “smart goggles” ter onzer beschikking. Mooie, fancy skibrillen met een ingebouwd navigatiesysteem. Zoek je een bepaalde skilift of skihut? De smart goggles gidsen je er moeiteloos naartoe.


De navigatie leidde ons ook langs een impressionant snowpark, één van de grootste van Europa. Hier hebben we heel wat waaghalzerij en straffe kunsten van dichtbij kunnen bewonderen. Ik ben niet zo een durfal op de latten, maar als je houdt van wat actie moet je zeker het “Absolut Park” eens bezoeken.

Na al die adrenaline was het tijd voor de lekkerste zoete zonde ter wereld: Kaiserschmarrn.
Voor het eerst absolute stilte aan tafel 🙂

Ook hebben we mogen proeven van het “rodelen”. Elk op een authentieke, houten slee de berg naar beneden. Het was al donker, maar de paden waren mooi verlicht zodat we konden zien waar we naartoe gleden. Aan hilariteit geen gebrek, ik denk dat we met kramp in onze lachspieren de finish gehaald hebben. Een echte aanrader om te doen met familie of vrienden.

Conclusie over dit skigebied: TOP, ga het zeker zelf eens ontdekken, je zal het je niet beklagen!

Zoek je nog naar de geschikte locatie om te overnachten tijdens je ski-verlof in Wagrain? Hou dan zeker mijn blog in de gaten en ontdek snel meer over de fantastische luxe-chalet waar we verbleven.

[/vc_column][/vc_row]

(Visited 130 times, 1 visits today)
Geen reacties

Reageer