DutchEnglishFrenchGerman
Naar boven
28 mei

Leven als God in de Provence, Le Phébus

Om het voorjaar goed in te zetten trokken Zoë, Inge en ik naar de Provence.  Als liefhebber van rosé wijn, marseille zeep en lavendel was ik meteen laaiend enthousiast om te vertrekken naar één van mijn favoriete Franse regio’s.

We boekten een treinticket via B-europe om een paar dagen later te vertrekken met de TGV vanuit Brussel Zuid met bestemming Marseille. Zoals het spreekwoord luidt “ochtendstond heeft goud in de mond” vertrokken we in de vroege uurtjes naar het land van melk en honing.

Een beetje chitchatten met de ladies, wat mails beantwoorden en een hapje en een drankje deden deze gezellige treinreis voorbij vliegen. In no time stonden we op het perron van het zonnige Marseille.

 


Bonjou la douce France!


We huurden een wagen bij Avis, met navigatie off course 😉 om tot onze paradijselijke bestemming te rijden. Rood gespikkelde velden met papavers, olijfbomen en wijngaarden maakten ons enthousiaster met de seconde. Zeker toen Ultimate Chaos besloot om Casanova door de boxen van onze Renault scenic te kwelen ging het dak eraf! Figuurlijk dan 🙂

Na zo een kleine 100 km rijden kwamen we aan in “Joucas”. Een zéér mooi, onontgonnen dorpje gelegen op 6 km van Gordes,  dat wordt gekenmerkt door zijn verborgen steegjes, geplaveide straten…. en een droom van een hotel: Le Phébus & Spa
Temidden van een prachtig 4 ha groot park troffen we een prachtig, charmant landhuis in Provençaalse stijl aan. Deze voormalige boerderij werd omgetoverd tot een waar gastronomisch luxeparadijs omgeven door de natuurpracht van de Luberon.
We werden er onthaald als 3 prinsesjes. Na een overheerlijke “Ceasar salad” en een glaasje rosé in het Café de la Fontaine werden we begeleid naar onze kamers… of beter gezegd suites. 3 vreugdedansjes later voelden we ons de koning ter rijk in onze prachtige kamers met tuin en privézwembad. Een frisse duik kon dan ook niet lang uitblijven.
Naar goede Franse gewoonte begaven we ons naar het petanque veld voor een partijtje jeu de boules.
Al nippend van de Ricard probeerden we om beurten onze slag thuis te halen. Of we goed gespeeld hadden? Vooral veel gelachen 🙂

’s avonds werden we verwacht in het restaurant voor een gastronomisch diner van de hand van topchef Xavier Mathieu.

De charmante, gerenommeerde chef-kok haalt zijn inspiratie uit recepten van Provençaalse bodem welke hij weet heruit te vinden met de nodige elegantie en creativiteit. Het werd een gastronomische 7-gangen reis waar subtiele smaken, texturen en kleuren onze smaakpapillen deden ontwaken. De passie voor gastronomie kon je overduidelijk zien en proeven, de-li-cieux!
’s Ochtends wakker worden in Le Phébus is als een droom… net zoals al de rest in deze prachtige Relais & Chateaux.
Veel tijd om me nog eens om te draaien had ik niet want Inge nodigde Zoë en mij uit voor een uitgebreide “pool brunch” in haar suite.  En die invitatie namen we natuurlijk maar al te graag aan!
Na de brunch stond er een super toffe activiteit op het programma. Een fietstocht doorheen de Vaucluse met als hoogtepunt de bekende okergroeven van Roussillon, ook wel het “Colorado van de Provence” genoemd.  Een prachtig natuurfenomeen dat zeker een bezoekje waard is.

Het fietsen ging ons zo voor de wind dat we zelfs het nakijken kregen. Die 3 blondjes moeten nogal een conditie hebben hoorden we ze luidop denken… en we lieten ze graag in de waan natuurlijk.  Wat ze echter niet wisten is dat het elektrische fietsen waren 🙂

Mooie oranje fietsen met een retro-look om stylisch, relaxad en gezwind de regio te verkennen.

En daarna was het opnieuw tijd voor verwennerij… Een ontspannende massage vormde de perfecte afsluiter van een magisch verblijf in Joucas.
Wil je zelf ook de geneugten van de Provençe eens beleven?
Boek dan zeker een verblijf in het luxueuze 5 sterrenhotel Le Phébus.
Benieuwd naar onze volgende halte? Hier vertel ik jullie graag meer over in een volgende post 😉
In afwachting daarvan kunnen jullie hier alvast meer ontdekken over de prachtige Vaucluse.
(Visited 398 times, 1 visits today)
Geen reacties

Reageer