DutchEnglishFrenchGerman
Naar boven
3 aug

Living the Spanish dream in Mar Menor

Na een schitterend verblijf in het mooie Cartagena zetten Inge en ik onze reis verder richting Mar Menor, ook wel “Kleine zee” genoemd. Deze zoute lagune is gescheiden van de Middellandse Zee door een 22 km lange zandbank “La Manga” waar van alles te beleven valt.

De “strip” die de Middellandse Zee doorklieft wordt gekenmerkt door tal van mooie vakantiehuizen, hotels, bars, restaurants en andere hotspots. We konden dan ook meteen begrijpen waarom vele mensen ervoor kiezen om hier een vaste “pied à terre” te hebben.

Een leuk detail ook waren de originele en vooral erg toepasselijke kilometerpalen zijnde “surfborden”. Daar de strip niet over de klassieke huisnummering beschikt wordt hier alles aangegeven in kilometer om je te kunnen oriënteren.

Azull, een vastgoedbedrijf met zowel een moderne vestiging in Antwerpen als in het mooie Mar Menor is een gevestigde waarde in het begeleiden van Belgen en Nederlanders in hun zoektocht naar “de perfecte droomplek onder de zon”.

Zowel de taalbarrière als de fel besproken real estate cowboys en indianen kunnen ertoe bijdragen dat je Spaanse droom al snel in nachtmerrie veranderd. En laat dat nu net het laatste zijn waar je je zuur verdiende spaarcenten aan wil uitgeven.

Laat je goed begeleiden

Zaakvoerder Johan Conix van Azull doet er alles aan om zon zoekend België en Nederland te helpen om hun Spaanse droom te verwezenlijken. Hij begeleidt je van A tot Z, gaande van het verkennen van de streek, het bezoeken van potentieel vastgoed tot en met het afronden van de verkoop. Maar zelfs dat is nog niet alles, want ook nadat je je intrek in je droomhuis hebt genomen blijft Johan je met raad en daad bij staan.
Geen addertjes onder het gras dus bij Azull 🙂

Ook wij mochten een weekje proeven van het leven onder de Spaanse zon in een mooie villa op wandelafstand van het strand en de talrijke zoutmeren (salina’s) waar mijn favoriete vogels in grote getalen op hun slanke beentjes stonden te zonnebaden. Jullie kunnen hoogstwaarschijnlijk al raden hoe excited ik was 🙂 Very excited indeed!

Ons villaatje was erg modern en voorzien van alle hedendaagse snufjes. Zo was er een leuk zwembad, zonneterras boven en beneden, een ruime keuken, 3 slaapkamers, 2 badkamers, woonkamer, berging, televisie en een uitgebreide muziekinstallatie binnen en buiten. De sfeer zat er dan ook al meteen goed in 😉

Naar goede gewoonte nam Johan ons mee op sleeptouw om verdere verborgen parels van het mooie Mar Menor te ontdekken. We hadden dan ook al snel twee favorieten 🙂

Cabo de Palos

Cabo de Palos is een supergezellig, schilderachtig vissersdorpje met een jachthaven en een reeks uitstekende restaurants. Geen betere plaats dus om te genieten van een lekker stukje kraakverse vis! Ook de vuurtoren en het zandstrand zijn er zeker een bezoekje waard.


Het mondaine Collados Beach

Voor wie houdt van zomerse sferen en een portie glamour is de Collados Beachclub op het einde van de Strip “the place to be”. Hier kan je volop genieten van een aperitief, lunch of diner aan de rand van het zwembad of op het prachtige terras met zicht op de “kleine zee”.

Je kan er ook gewoon lekker relaxen op een strandstoel of ligzetel onder 1 van de rieten parasols of palmbomen. Inge en ik hebben er de hele dag vertoefd en voelden niet meteen de nood om direct huiswaarts te keren 😉

Mar Menor was voor ons een echte ontdekking! Een stukje Spanje dat we nog niet echt kenden en meteen ons hart wist te veroveren. Deze streek is zo rijk aan natuur, cultuur en entertainment dat je je hier nooit een seconde hoeft te vervelen. Ons gaan ze hier zeker nog terugzien…

Thnx for reading,

xxx Marie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 730 times, 1 visits today)
Geen reacties

Reageer