DutchEnglishFrenchGerman
Naar boven
23 jun

Martinhal Sagres, het familiehotel bij uitstek

In mei vertrokken Sebastien, Romy en ik voor een gezinsvakantie richting Sagres (Portugal) waar we verbleven bij Martinhal. Een “boetiek” hotelketen die bekend staat om zijn focus op jonge gezinnen en dit in een luxueus jasje.

 

Reizen met jonge kinderen

Op reis gaan met je kindje is super leuk maar het kan ook erg vermoeiend zijn… Denk hierbij aan de overload aan bagage, de angst dat je kind op het vliegtuig zal beginnen krijsen, het continu alert zijn als je aan het zwembad ligt, hoe moet het ’s avonds als je in het hotel uit eten wil? Wat als je plots zonder babyvoeding of pampers komt te zitten? Is er een supermarkt in buurt? etc…

Kortom je hoofd en je zintuigen draaien overuren en voor je het weet ben je vermoeider na dan voor je vakantie. En laat dat nu juist niet de bedoeling zijn.

 

In het resort is er een supermarkt, laat die overload aan bagage dus gerust thuis

De mooie stranden van Sagres

Sagres is een klein “vissers” stadje dat gelegen is aan de rotsachtige kust van de westelijke Algarve. Door de steile rotswanden en de grillige kustlijn, is Sagres gespaard gebleven van het massatoerisme waar wel sprake van is aan de oostkant van de Algarve. Het bezit daardoor een erg pure schoonheid. Je vindt er de mooiste zandstranden omgeven door tal van kliffen, rotsformaties en bovenal een turquoise blauwe oceaan.

Het kan er erg winderig zijn, waardoor het ook een erg populaire bestemming is bij surfers.

 

Vakantie, ook voor de ouders

We vlogen vanuit Brussel rechtstreeks naar Faro op minder dan drie uurtjes. Bij aankomst stond de transferdienst van Marthinhal ons al op te wachten met een luxueus busje voorzien van een kinderzitje en enkele flesjes water voor onderweg. Na een ontspannen rit van +/- 1 uur en 20 minuten kwamen we aan in het prachtige resort.

 

Na een warm welkom en een glaasje porto aan de incheckbalie konden we ons naar de kamer begeven.
Romy haar bedje stond al netjes opgedekt en het uitzicht was simpelweg adembenemend.

Onze kamer had een groot schuifraam dat uitgaf op het overdekte terras en aangrenzende tuin met een fenomenaal zeezicht. Het grote voordeel hiervan was natuurlijk dat wanneer Romy haar middagdutje deed wij gewoon verder konden genieten in één van de ligzetels in de tuin.

 

Luxe, service & kwaliteit

In het resort werd echt aan alles gedacht. Er zijn diverse restaurants waaronder een vlees – & een visrestaurant en een Italiaan. Deze laatste vonden we erg leuk om in de vroege avond te doen voor Romy ging slapen. Er was dan animatieteam aan het optreden en in het Surf café was er volop muziek en ambiance. Terwijl Romy haar flesje dronk en genoot van het spektakel deden wij ons tegoed aan een lekkere pizza en een glaasje rosé op het terras. Alle ouders en kinderen kwamen er samen wat bijdroeg aan de super gezellige sfeer.

 

 

Als we graag een “tête à tête” wilden gaan doen in het visrestaurant konden we via de conciërge een babysit boeken die tijdens onze afwezigheid een oogje in het zeil hield op de kamer. Er waren ook veel ouders die hun kindjes gewoon meenamen naar het avondeten, maar Romy kan de slaap moeilijk vatten als ze niet in haar bedje ligt op haar vaste uur. Het is al een beetje een gewoonte konijntje geworden 🙂

 

 

In ieder geval wordt er in het hotel helemaal niet moeilijk over gedaan, integendeel! Alle kinderen zijn overal welkom en op elk uur. Zo waren er in alle restaurants kinderstoelen voorhanden en konden we vers gemaakte groente – & fruitpapjes bestellen. Zelfs daarover moesten we ons geen zorgen maken, ze stonden gewoon op de kaart net zoals alle andere gerechten 🙂

 

 

En zeker niet te vergeten, de keuken was er voortreffelijk. Zowel voor het ontbijt, lunch als diner werden we in de diverse restaurants verwend tot en met!  Roomservice was trouwens ook steeds een leuke optie. Lekker buiten op ons terrasje met zicht op zee en een muziekje erbij.

 

 

One happy family

De weergoden waren ons erg gunstig gezind die week, het ideale moment dus om een kleurtje te scoren 🙂 Het resort beschikt over een crèche waar je een uurtje of enkele uurtjes opvang kan boeken voor je kleintje zodat je zelf eens even helemaal kan ontspannen en naar niets hoeft te kijken.

Na een vermoeiende reis naar Dubai met Romy had eerlijk gezegd gedacht dat ik er dagelijks een uurtje gebruik van zou maken om wat uit te rusten of ongestoord een boekje te kunnen lezen en wat te zwemmen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik haar van de ganse reis niet één keer naar de crèche gebracht heb. Doordat we onszelf  als ouder zo immens konden ontspannen bij Martinhal was Romy ook helemaal relax.

 

 

Voor die crèche moet je trouwens ook totaal niet ongerust zijn. Het zijn allemaal speciaal opgeleide mensen en de opvangruimte is super goed beveiligd. Als je er niets te zoeken hebt kom je er simpelweg niet in. Je kan je kindje er dus met een gerust hart toevertrouwen.

 

Gone tanning

Zowel aan het zwembad als aan het strand was het heerlijk vertoeven. Aan het zwembad waren er comfortabele ligzetels en waterbestendige zitzakken en aan het strand konden we gebruik maken van super gezellige strandhutjes. Deze waren niet alleen geweldig omdat ze voldoende schaduw boden voor Romy, ze beschikten ook over een “service knop”. Een drankje, tapa’s of lunch waren in no time besteld met slechts 1 druk op de knop.

 
Wat ons het meeste is bijgebleven

Wij hebben als gezin enorm van deze vakantie genoten! Het was echt lang geleden dat ik me op reis zo hebben kunnen ontspannen. De meeste mensen denken dat een familiehotel altijd garant staat voor veel lawaai, drukte en rommel… Wel, Martinhal is net het tegenovergestelde. Hier kan je als gezin een echte luxe vakantie doorbrengen met alles erop en eraan en dit in een magnifiek kader!

Nog een voordeel: Alle andere hotelgasten zitten in hetzelfde schuitje. Niemand zal je scheef aankijken als je kind een keer huilt of geen fruitpap wil eten. Ze maken het allemaal mee 🙂

 

Info & reservatie 

Wil jij ook eens gaan uitrusten bij het luxueuze en kindvriendelijke Martinhal? Neem dan zeker eens een kijkje op de website. Ze hebben ook nog andere resorts waaronder in Quinta do Lago en Cascais.

 

Liefs xxx

Marie, Sebastien & Romy

(Visited 3.793 times, 1 visits today)
Geen reacties

Reageer