DutchEnglishFrenchGerman
Naar boven
6 jun

Op Babymoon met Costa Cruises

Big news

Voor diegenen die het nog niet wisten… ik ben zwanger!
Begin september verwachten mijn man en ik ons eerste kindje, een meisje, and we love her already 🙂

Het ideale moment dus voor een laatste rustvakantie met ons tweetjes vooraleer onze kleine meid wordt geboren.

Als je zwanger bent moet je met heel wat dingen rekening houden en is niet elke reisbestemming langer een optie. Denk hierbij aan de reisduur, het klimaat, ziektes waarvoor je inentingen nodig hebt, etc… Je wil natuurlijk jezelf en je baby niet in gevaar brengen.

Met die zaken in ons achterhoofd kwamen we op het idee om een cruise te boeken op de Middellandse Zee.
De perfecte match voor onze Babymoon.

 

 

Een suite met zicht op zee

Al snel kwamen we op de website van Costa Cruises terecht en lieten we ons oog vallen op een 8-daagse route van Venetië naar Kroatië aan boord van de Costa Luminosa.

 

 

Aangezien het voor deze speciale aangelegenheid toch “wat meer” mocht zijn, boekten we een luxe suite met een groot balkon. Ideaal om even volledig tot rust te komen na de verschillende uitstappen aan land, waarover ik jullie graag uitgebreid vertel in een volgende post. Ik kan jullie alvast melden dat het echt de moeite was! Zoveel mooie plaatsen gezien op relatief korte tijd.

Dit is dan ook meteen de reden waarom ik zo ontzettend van cruisen hou. En natuurlijk niet te vergeten… de zonsondergang is nergens zo mooi als op volle zee.

 

 

Behalve al het comfort van onze suite zelf konden we ook gebruik maken van allerhande exclusieve faciliteiten zoals o.a een persoonlijke butler die gedurende de ganse cruise ter onze beschikking stond, elke dag een verse fruitmand en een flesje bubbels, een goed gevulde minibar, een hoofdkussen menu, roomservice, een speciaal restaurant, toegang tot de spa,… kortom “varen in luxe”.

 

 

We hadden ook de mogelijkheid om het ontbijt “à la carte” op te kamer te nemen, zalig!

 

 

Drinks on the house

Maar dat is nog niet alles. Ook het drankenpakket “Intenditore” zit in de extra faciliteiten vervat.  Hiermee konden we genieten van een onbeperkte consumptie van alle drankjes met een prijs tot 9 euro. En hier kan je al heel wat mee zoals bijvoorbeeld een lekker glaasje Jacquart champagne of een à la minute geshakete cocktail. Mijn man, Sebastien gaf geregeld de voorkeur aan een Whiskey sour en ik aan een Virgin bloody Mary, well spiced 😉

 

 

Tip: Als je een glaasje champagne wenst dien je echt expliciet “Jaquart” te vragen. Als je dit niet doet zullen ze je een glas prosecco uitschenken. Niet uit kwade wil, wel omdat ze veel Amerikanen aan boord gewend zijn die niet altijd het verschil proeven.

 

Apero met ambiance

Alvorens te gaan dineren gingen Sebastien en ik elke avond om 19u00 aperitieven in de “Supernova bar” beneden op deck 2. Een charmante muzikant speelde er dan de mooiste live-muziek. Een moment waar we elke dag naar uitkeken. Super gezellig en volop ambiance! We hebben er “O solé mio” meerdere malen uit volle borst meegezongen 🙂

 

 

Gastronomie in Club Luminosa

Een ander voordeel als je een suite boekt is dat je in een apart restaurant kan eten, weg van de drukte. In Club Luminosa konden we terecht voor zowel het ontbijt, lunch als diner.

 

 

We werden er bediend als royals en konden er genieten van de lekkerste gerechtjes. Voor het ontbijt en de lunch konden we zowel van het buffet als à la carte bestellen en ’s avonds hadden we de keuze uit verschillende zorgvuldig samengestelde menu’s met steeds een vegetarische optie. Een enorm pluspunt!

 

 

Het personeel kent al snel je naam en je persoonlijke voorkeuren wat natuurlijk erg fijn is. Zo zette de goedlachse ober Michael ’s ochtends alvast twee cappuccino’s voor ons klaar als hij ons zag binnenkomen 🙂 Super attent en héél erg geapprecieerd!

Mijn lieve hubby nam elke avond steevast zijn glaasje rode wijn. I know, isn’t he cute? hihi

 

 

‘S avonds kwam de hotelmanager ook altijd even langs de tafel om te polsen hoe onze dag was verlopen en of we nog iets nodig hadden. Deze kleine attenties geven je als gast een enorm “welkom gevoel” en droegen bij tot een ontspannende vakantie.

 

Verwennerij tot voor het slapen gaan

Elke avond wist het lieve personeel ons te verrassen met de leukste geplooide handdoek figuurtjes, stonden onze slippers klaar naast het bed en was het laken zorgvuldig opengevouwen zodat we enkel nog maar dienden neer te ploffen alvorens naar dromenland te vertrekken, al zachtjes wiegend door de golven van de zee.

 

 

Als je net zoals ik houdt van de nodige rust kan ik het boeken van een suite ten zeerste aanbevelen. Voor wie wat minder wil uitgeven zijn de andere kajuiten uiteraard ook een prima alternatief. Alle kajuiten zijn erg ruim en voorzien van alle moderne faciliteiten. Je hebt de keuze uit diverse dranken formules en ook de mogelijkheid om een avond te reserveren in de exclusievere restaurants zoals o.a de Club Luminosa.

 

 

Boek je verblijf met 10 % korting

Wij hebben enorm genoten van onze Babymoon aan boord van de Costa Luminosa en zijn dan ook erg vereerd dat wij jullie een speciale kortingsvoucher mogen aanbieden!

Je geniet hiermee 10 % korting op alle Oostelijke Middellandse Zee cruises aan boord van de Costa Luminosa of de Costa Deliziosa.

CODE: MoMCC18

Klik hier voor meer info over Costa Cruises of het maken van een boeking

 

Geldig voor boekingen tussen juni en september 2018 wanneer u kiest voor “total comfort” of “Deluxe”
Cruise periode: juni tot december 2018 en gans 2019
Niet cumuleerbaar met andere acties 

Voor allerhande vragen of tips, aarzel dan zeker niet om me te mailen. Ik beantwoord met plezier al jullie vragen.

Liefs xxx

Marie

 

 

(Visited 311 times, 1 visits today)
Geen reacties

Reageer