DutchEnglishFrenchGerman
Naar boven
16 mrt

Paris mon amour

Een citytrip naar Parijs is altijd een goed idee. Of je houdt van architectuur, lekker eten en drinken, geschiedenis, kunst of mode, in the city of love and lights komt iedereen aan zijn trekken.

Parijs is dan ook “mon amour”. Ik hou ontzettend van deze stad.Meerdere malen per jaar probeer ik deze grootstad te bezoeken zoals onlangs tijdens de Parijse modeweek. Steevast ging ik ook tijdens deze trip weer langs mijn favoriete adresjes.

Overnachten

Overnachten doe je in stijl in het Hilton Opéra Hotel. Gelegen in het hart van het Opera district, op een steenworp van de belangrijkste culturele en toeristische bezienswaardigheden en om de hoek van de befaamde Boulevard Haussman waar je zo de Galleries Lafayette kan binnenlopen.

[/vc_column_text]

Het majestueuze, recent gerenoveerde gebouw ademt één en al klasse uit door het prachtige interieur en zijn rijke historie.

Met zijn 268 elegante kamers, Le Grand Salon, de Executive lounge en de fitness, is Hilton Paris Opera de ideale uitvalsbasis om Parijs te ontdekken.

Vervoer

Als ik denk aan Parijs, dan denk ik spontaan aan de Eiffeltoren en aan de Metro. Tot voor kort de beste en meest efficiënte manier om de stad te verkennen. Dit was het ook voor mij tot ik Uber leerde kennen. Je download de applicatie op je smartphone en na een korte registratie kan je via enkele simpele handelingen je Uber bestellen. Je ziet meteen de gegevens van de chauffeur, het type wagen, de nummerplaat maar ook de beoordelingen die de desbetreffende chauffeur reeds van vorige reizigers heeft ontvangen.
Op de kaart kan je perfect volgen waar de wagen zicht bevindt  en hoe snel deze bij jou zal zijn. Doorgaans kan je je Uber verwachten binnen de 1 à 5 minuten. Niet alleen erg snel dus maar ook goed voor de portemonnee. Een Uber is véél goedkoper dan een taxi en veel comfortabeler dan een ritje met
metro.

Lunchtime

In Parijs wordt je overspoeld door de leukste restaurants en bistro’s maar voor mij zijn er toch een aantal die er met kop en schouders bovenuit steken.
Zo is een bezoek aan Parijs nooit volledig zonder een bezoek aan “Merci” in Le Marais. Deze hippe conceptstore nodigt uit tot urenlang snuisteren tussen de trendy kledij, boeken, bloemen, keukengerij en allerhande hebbedingen om daarna volop te genieten van een gezonde, vegetarische lunch in hun restaurant op de benedenverdieping.
De gerechten en sapjes die je er kan bestellen zijn echte smaakbommen en vooral licht verteerbaar. Ideaal dus om daarna je shoppingtrip in volle glorie verder te zetten.
Tip: Probeer er zeker de groententaart en een wortel – gembersapje met appel.
High tea met bubbles
Voor een aperitiefje met bijpassend gebak is er slechts één adres: Costes!
De hotspot bij uitstek in een magnifiek kader. Zien en gezien worden zijn hier heer en meester. De Pavlova met rood fruit is “to die for” om over de cheesecake maar te zwijgen, heerlijk! Dit is de perfecte plaats om even uit te rusten in echte “Parisienne stijl”.

Cocktails and dinner

Voor een geslaagd avondje uit moet je bij Kong zijn. Een super hip en trendy restaurant met een Frans-Japanse fusion keuken. Het restaurant, dat zich bevindt onder een architecturale glazen koepel, is niet alleen waanzinnig gedecoreerd door niemand minder dan Phillip Starck, het uitzicht op de Seine, De Sacré Coeur en de ontwerpstudio van Louis Vuitton geven je meteen dat instant “wauw” gevoel! Het zou het perfecte décor kunnen zijn voor een scène uit “Sex and the City”.

Reserveren is een must, maar absoluut de moeite waard!

[/vc_column][/vc_row]

(Visited 139 times, 1 visits today)
Geen reacties

Reageer