DutchEnglishFrenchGerman
Naar boven
15 mrt

Portoroz, de côte d’azur van Istrië

Na een heerlijk verblijf in de pittoreske Sloveense hoofdstad zetten we onze reis verder richting Portoroz. De autorit was bijna surrealistisch te noemen… van het mistige, grijze weer in Ljubljana reden we door besneeuwde berglandschappen om daarna te arriveren in het zonnige, mediterrane Portoroz. Een rit van 4 seizoenen op nog geen 2 uur tijd… Tamelijk spectaculair nietwaar?

 

 

Wat nog spectaculairder was, was het hotel waar we verbleven: Kempinski Palace.
Het begin van een verblijf in pure luxe…

 

De Ligging

Portoroz, ook wel de cote d’azur van Slovenië genoemd ligt in het Westen aan de Adriatische zee. Vanop het vasteland kon je in de verte Kroatië al zien liggen.

 

 

Het strand is er drukbezocht tijdens de zomermaanden maar tijdens ons verblijf was het er lekker rustig vertoeven. We moesten van aan het hotel enkel de straat maar oversteken en we stonden al met onze voetjes in het zand. Het gezellige jachthaventje zorgde zeker ook voor een extra touch 🙂

 

 

Op 3 kilometer van Portorož ligt Piran, ook wel het Venetië van Slovenië genoemd. Deze must see is gemakkelijk bereikbaar zowel te voet als met de wagen of huur een fiets in het hotel. Deze hidden gem zal je zeker aangenaam verrassen.

 

Het weer

Portorož heeft een zalig mediterraan klimaat met warme zomers en matige winters waar de temperatuur zelden onder de 4 c° duikt. Het regent er weinig en de zon is er vaak present! Wel kan de stevige Bora wind uit het Balkan gebied af en toe eens wat roet in het eten gooien, iets wat we aan den lijve hebben mogen ondervinden 🙂

 

Lekker eten 

Luxe en gastronomie zijn steevast de stokpaardjes van deze telg van de Kempinski hotelketen. Met twee à la carte restaurants en een uitgebreid ontbijtbuffet in de zéér indrukwekkende Crystal hall komen je zintuigen hier niets tekort, integendeel…

 

 

Time for some me-time

In de jaren 90 werden er helende minerale bronnen ontdekt in de voorsteden van Portoroz waardoor de wellness en beauty faciliteiten groeiden. Iets waar Kempinski Palace gretig op heeft ingespeeld.

 

 

In de luxueuze en moderne “Rose Spa” konden we heerlijk tot rust komen en genieten van verwarmde zwembaden met zeewater, hot tubs, stoombaden, sauna’s en een hele reeks schoonheids – en lichaamsbehandelingen.

 

De grandeur van Kempinski

 

Het majestueuze gebouw van Kempinski Palace is op zijn minst een paleis te noemen. Een inkomhal om u tegen te zeggen en balzalen van kamers met zicht op zee. Voor wie meer houdt van het moderne kan een kamer boeken in de nieuwe bijgebouwde vleugel, en wie gepassioneerd is door de grandeur van vervlogen tijden kiest dan voor de traditionele zijde van het hotel.

Ik was meer te vinden voor het laatste… Een prinsessenverblijf in Kempinski? Ik dacht van wel 🙂

 

Ik ga ooit zeker nog eens terug om die moderne vleugel eens uit te proberen.

xxx Marie

 

 

 

 

 

(Visited 691 times, 1 visits today)
Geen reacties

Reageer