DutchEnglishFrenchGerman
Naar boven
2 nov

Roma film fest x Mazda

Sometimes dreams do come true…. Ik denk dat ik deze post met geen betere zin kan beginnen.

Het filmfestival van Rome, ik was één van de gelukkigen die de deze glitter and glamour van dichtbij mocht meemaken, en ik moet zeggen, het werd een weekend om nooit meer te vergeten en deze fantastische ervaring wil ik graag met jullie delen.

Op vrijdag 14 oktober werden we verwacht in de business lounge van Alitalia, waar we tijdens het wachten op onze vlucht konden genieten een lekker ontbijtje met zicht op het vliegveld. Hoe je het ook draait of keert, het blijft impressionant om naar te kijken.

Na een gezellige vlucht van nog geen 2 uurtjes landden we op de luchthaven van het mooie Rome. Een stad waar je net zoals Parijs en Barcelona nooit genoeg van krijgt.
Een reeks glimmende, luxueuze Mazda’s stonden klaar om ons naar het hotel te brengen waar het 3-daagse sprookje zou gaan beginnen. Ik waande me als een echte prinses in Wonderland toen we aankwamen aan het Waldorf Astoria Cavalieri waar we hartelijk werden begroet door de perfect “gestylde” portiers van dit luxe hotel.

Veel tijd om op ontdekking te gaan hadden we niet want kort daarna werden we verwacht op de rode loper van het Filmfestival. Na een lekker apertiefje en aftnernoon lunch was het tijd om ons te gaan opmaken in onze prachtige hotelkamer met uitzicht over Rome city.

Een meters lange rode loper, fotografen, flitsende camera’s, chique opgeklede mensen en tal van celebrities maakten hier deel uit van het decor en ook wij mochten dit glamoureuze, rode tapijt bewandelen.

Shop the look: Dress, Lavish Alice I Bag, Chanel I Boots, Miss Guided I Earrings, Asos

Na deze “few minutes of fame” was het tijd om Oliver Stone’s nieuwe film, “Snowden” te gaan bekijken met als kers op de taart dat de grootmeester himself gewoon bij ons in de zaal zat en later die avond ook aanwezig zou zijn op het diner in het prachtige Villa Medici. Een hele innemende, vriendelijke en charmante man die met Snowden alweer een topfilm wist te regisseren.

Na een korte nacht en een heerlijk ontbijt was het tijd om het zonnige Rome te verkennen en te verdrinken in de rijkdom van het cultuurhistorisch erfgoed dat deze grootstad rijk is.

Mijn kennis kunstgeschiedenis was weer even opgefrist en Rome had alweer mijn hart gestolen.

De grote verrassing van het weekend was de presentatie van de nieuwe Mazda MX 5 RF. Dat het marketing team van Mazda sterk is in het opbouwen van spanning is een understatement. De weg naar de grote onthulling was op zijn minst fascinerend te noemen.

Ongeveer 80 Mazda MX 5 cabrio’s stonden klaar op de parking van het hotel waarmee we in konvooi, begeleid door de Italiaanse Polizia, Rome city doorkruisten richting een groot plein waar we in “true American style” een “drive in movie” gingen bekijken. Dit was voor mij het absolute hoogtepunt van deze perstrip… ik heb me op een bepaald moment toch even in de arm geknepen of dit wel allemaal “echt” aan het gebeuren was.

En dan was het zover, na het bekijken van de erg mooie, aangrijpende film “Moonlight” konden we vertrekken naar de laatste bestemming van de dag “Archivio di Stato” waar we hem dan eindelijk zouden ontmoeten… De nieuwe Mazda MX 5 RF, gepresenteerd met de nodige toeters en bellen die we van de gewaardeerde, Japanse autofabrikant gewend zijn.

Deze revolutionaire sportwagen schreeuwt klasse en sportiviteit uit dankzij zijn KODO – Soul of Motion-design, zijn natuurlijke looks en zijn perfect uitgebalanceerde proporties. Zijn lichtgewicht koetswerk en zijn inklapbare hard-top doen meteen verlangen om deze stijlvolle auto uit te testen.

Roadster chic op zijn best!

De responsiviteit en de wendbaarheid van de MX-5 RF dragen bij tot nog meer rijplezier, en dankzij deSKYACTIV Technology van Mazda is hij goed voor een maximale brandstofefficiëntie en een minimale uitstoot. Weer een aantal pluspunten waar we alleen maar over kunnen juichen, toch?

Wil jij de Mazda MX 5 RF ook eens “beleven”? Breng dan zeker een bezoekje aan het autosalon te Brussel waar je uitgebreid kan kennis maken met deze topper.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

(Visited 259 times, 1 visits today)
Geen reacties

Reageer