DutchEnglishFrenchGerman
Naar boven
17 mrt

Villa la vue, een paradijs in het echte Marokko

De winter is leuk, maar na de Feestdagen ben ik er wel klaar mee en mag de lente weer gaan komen. Daarom besloot ik om samen met mijn dochtertje Romy en “mommyfriend” Ann Sophie en haar dochtertje Emilia wat vitamine D te gaan opdoen bij Villa la vue in Marokko. Een waar paradijs dat zijn naam niet gestolen heeft…

 

 

Kindvriendelijk en zonzeker

Marokko staat bekend als een erg kindvriendelijke en zonzekere vakantiebestemming waarvoor je niet naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen. Vanuit Charleroi vlogen we rechtstreeks naar Agadir op minder dan 4,5 uur.

 

 

De vlucht zelf was trouwens erg vlot verlopen. Romy’tje had zich voorbeeldig gedragen voor haar eerste keer! Fiere mama 🙂

Toen we aankwamen stond Mohammed, de chauffeur van Villa la vue, ons op te wachten met een naambordje in de hand en een hartelijke, brede glimlach. Onze bagage werd in de Suzuki jeep geladen en 45 minuten later arriveerden we aan de poort van ons verblijf. Het sprookje van 1001 nachten kon beginnen…

 

Met Romy in de Master bedroom van de villa

Een luxe paradijs in het èchte Marokko

Het luxe-gevoel startte al vanaf het prille begin. Bij reservatie van de villa kregen we meteen een volledig draaiboek toegezonden waarin we allerhande info en tal van handige tips konden terugvinden over de accommodatie en de to do’s en must visits in regio. Sorry Tripadvisor, jou hadden we deze keer niet nodig 🙂

Een viertal dagen voor onze geplande aankomstdatum ontvingen we een mailtje van de Belgische eigenaars of we ons boodschappenlijstje wilden doormailen zodat de nodige inkopen al konden gedaan worden. Niets zo geweldig dan te arriveren in een vakantiehuis met een goed gevulde frigo en gekoelde rosé, nietwaar?

 

 

Het ging zelfs nog een stapje verder, want na die heenreis ging je toch zelf niet staan koken zeker? We kregen spontaan reuzehonger toen we in de keuken huisgemaakte gazpacho en een traditionele Tajine met kip zagen klaarstaan. Met liefde bereid en dat speciaal voor ons.

 

 

Intussen had Mohammed onze koffers naar boven gedragen, stond de tafel gedekt met van dat prachtig Marrokaans aardewerk en restte ons niets anders dan onze beentjes onder tafel te schuiven en te genieten van het èchte Marokko en al zijn smaken. Cheers to that!

 

 

Tamraght een gezellig vissersdorp

Villa la Vue is gelegen in Tamraght, een klein berbers vissersdorpje gelegen op een heuvel met uitzicht op de Atlantische Oceaan ongeveer 17 km ten noorden van Agadir.

Hier konden we gezellig iets drinken op een terrasje tussen de locals en kuieren langs de kleurrijke fruit – en groeten kraampjes. De mensen zijn er terecht fier op hun producten en willen je graag van alles laten proeven. Hun ongedwongen gastvrijheid en vriendelijkheid is op zijn minst vertederend te noemen. Hier ben je als toerist ontzettend welkom en dat laten ze je graag merken.

 

 

De grot van Allibaba

Niets zo mooi als traditioneel Marokkaans aardewerk. Mohammed nam ons mee naar een vriend die niets anders doet dan handel in die prachtige “potterie”. Helemaal achterin een steegje in Aourir ging er een klein deurtje open… Als er een schatkamer van Allibaba zou bestaan dan hadden we ze gevonden! Honderden handgeschilderde borden, kommen, schotels, tajines, etc… in tal van kleuren. Wij konden alleen maar denken “Damn, we mogen maar 20 kg bagage inchecken” 🙂

 

Enfin, we moeten dus zeker nog eens terug gaan, met een lege “extra” koffer voor de Marokkaanse souvenirs. Het blijft wel jammer dat die Kelim tapijten niet in een standaard reiskoffer geraken, haha! Misschien gewoon ineens een koerierdienst boeken volgende keer.

 

Kindvriendelijkheid ten top

Terwijl wij Allibaba’s schatkamer aan het leegroven waren pastten Halima en Kadishja in de villa op de kindjes. Deze twee lieve dames zorgden niet alleen elke dag voor een overheerlijk ontbijt, lunch en diner maar ze zorgden ook voor onze kindjes alsof ze van zichzelf waren.

 

 

Als we even aan het zwembad gingen liggen om rustig een boekje te lezen en weer helemaal bij te zijn met de laatste nieuwe roddels, hoorden we de kids vaak schaterlachen tot in de tuin. Als mama kan je op deze manier wel echt op en top van je vakantie genieten en eens lekker ontspannen.

 

 

Een sterk staaltje design

De naam “Villa la vue” is een understatement. De villa in Moorse stijl staat bovenop een heuvel en heeft daardoor een weids uitzicht over zee en strand. Zelfs van in de tuin of aan het zwembad konden we genieten van het zicht van zee en strand.

 

 

Maar Villa la vue is meer dan een uitzicht alleen. Ook het interieur was er eentje om naar te blijven kijken door de originele combinatie van de Marokkaanse stijl met modern design.

 

 

Dus als de weersomstandigheden eens wat minder zouden zijn zit je daar niet “in den aap gelogeerd”. Je kan er gezellig tv kijken in de zithoek (ook Belgische kanalen), een potje biljarten, je favoriete muziek beluisteren of een boekje lezen in de comfortabele, houten design chair al dan niet vergezeld van een lekker glaasje Marokkaanse muntthee.

 

 

Een bezoek aan de Souk mag niet ontbreken

Net zoals Marokkaans aardewerk mag een bezoek aan de Souk niet ontbreken. Mohammed nam ons mee naar de Souk Al Had van Agadir waar we werden ondergedompeld in de wereld van geuren en kleuren! Hier hebben we uren rondgewandeld en behalve een lading overheerlijk fruit een tof sacocheke gescoord. Twee voor de prijs van één 😉

 

Tot weerziens

Na 5 geweldige dagen zat ons verblijf in Villa la Vue er op. Een waar paradijs in het èchte Marokko! We werden er bediend als prinsessen en hebben ons enorm geamuseerd.

Tot weerziens, Villa la Vue, wij komen zeker nog eens terug!

xxx Marie & Romy

 

PS: Wil jij zelf ook graag de luxe ervaren van Villa la vue? Boek dan hier je vakantie.

 

(Visited 1.424 times, 1 visits today)
Geen reacties

Reageer