DutchEnglishFrenchGerman
Naar boven
25 okt

Welcome my sweet little Romy

Na meer dan 41 weken zwangerschap was het op 12 september zover. Om 23u20 konden we onze lieve, kleine dochter eindelijk in onze armen nemen. Een moment waar we zo intens naartoe geleefd hebben. Het begin van een nieuw hoofdstuk in ons leven… Welkom lieve Romy. 

Er was eens…

Het begon allemaal vorige winter tijdens een gezellige Kerst uitstap naar Strassbourg met de familie. Ik voelde mij raar… anders dan anders. Een gevoel dat ik tot op de dag van vandaag nog steeds niet kan beschrijven. Zou dat het natuurlijk instinct geweest zijn?

Mijn lichaam straalde precies allerhande vreemde signalen uit die ik nooit eerder had ervaren. Zelfs mijn vader trok zijn wenkbrauwen op toen hij me een volledige pizza zag opeten waarna ik ook nog opteerde voor een tarte tatin met ijs. Wetende dat ik er de voorbije 5 jaar een low carb levensstijl op na houd en dus nooit een pizza zou bestellen, laat staan helemaal verorberen 🙂 Ook van zoete desserts ben ik nooit een fan geweest.

Zijn reactie of de “gezondheidspolitie” recent “een kotvarken” was geworden was dan ook deels terecht :-).

We hebben er eens goed om moeten lachen en ik stelde me er verder geen vragen bij. Het was tenslotte aan het vriezen dus mijn lichaam had gewoon wat extra brandstof nodig dacht ik.

 

 

Toen we op 27 december 2017 terug thuiskwamen ging ik voor mijn man nog even langs de apotheker voor keeltabletjes tegen een verkoudheid en aangezien dat rare gevoel toch nog steeds niet over was zei er iets in mij dat ik misschien toch maar eens een zwangerschapstest moest meenemen. Just in case, het zal wel niets zijn, maar bon, je weet het nooit he 🙂

Het duurde slechts enkele seconden vooraleer de test een positieve uitslag weergaf, Oh my God, ik was zwanger! En het mooiste van al was dat 27 december toevallig mijn verjaardag is… Over een verjaardagscadeau gesproken! Op mijn 32 ste ging ik totaal onverwacht mama worden. En zoals men in de volksmond zegt, “Onverwachte dingen, zijn meestal de leukste”.

Mijn man, Sebastien en ik waren uiteraard erg gelukkig met de komst van onze kleine meid.

 

De zwangerschap

Ik heb een hele fijne zwangerschap achter de rug, buiten de klassieke vermoeidheid gedurende de eerste twaalf weken heb ik weinig tot geen last gehad van vervelende kwalen met uitzondering van een pijnlijke onderrug. Maar dat was het dan ook, lucky me!

De laatste 1,5 week en dus de laatste loodjes wogen me wel een beetje zwaar. Mijn buik zat in de weg en kon de slaap niet meer vatten. En natuurlijk was ik zo ontzettend nieuwsgierig om die kleine schopper in mijn buik te ontmoeten.

Na iets meer dan 41 weken zwangerschap werd er op 11 september besloten om de bevalling in te leiden, want het zag er niet naar uit dat ze uit zichzelf zou komen…
Het zou nu echt niet lang meer duren… 28 uur later op 12 september 2018 omstreeks 23u20, een onbeschrijfelijk moment van emotie bij het horen van haar eerste schreeuwtje. Onze dochter was geboren!

 

 

Ik had nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar alle clichés kloppen. De pijn ben je zo vergeten, deze maakt onmiddellijk plaats voor een onverwoestbare liefde, de liefde voor een kind, ons kind.

Op het einde van mijn zwangerschap stond er + 13 kg gewicht op de teller. Gelukkig was ik binnen de week na de bevalling al 10 kg kwijt, mede dankzij de borstvoeding. Voor de laatste 3 kg ga ik zelf aan de slag moeten vrees ik 🙂

 

 

Daar “The Mood of Mary” vanaf nu uit twee personen bestaat, deel ik graag al onze babyverhalen en musthave babystuff met jullie onder de nieuwe pagina “Baby mood” die je kan terugvinden op de website. Jullie kunnen Romy haar verhalen eveneens volgens op haar eigen Instagram account @Romysrumors.

 

Liefs xxx

Marie & Romy

 

 

(Visited 648 times, 1 visits today)
2 Comments
  • Ruth

    Proficiat Marie! Genieten!

    oktober 25, 2018 at 1:23 pm Beantwoorden
  • Roger blassieaux

    Een prachtig verhaal Marie over je zwangerschap en bevalling groetjes Truus en roger

    oktober 26, 2018 at 7:02 am Beantwoorden

Reageer