DutchEnglishFrenchGerman
Naar boven
26 dec

Winter wonderland in het Zillertal

Ik ben geboren in december wat maakt dat ik een echte sneeuwlover ben! Een wintersportvakantie is voor mij het hoogtepunt van het jaar of zal ik zeggen “hoogtepunten” want ik probeer toch altijd zeker 2 maal per jaar te gaan.

De kick-off van het ski-seizoen was een schot in de roos. In tegenstelling tot vorig jaar waren de Oostenrijkse Alpen nu al bedekt met een dik sneeuwtapijt.

Alvast veelbelovend…


 Familiale gezelligheid

Lufthansa bracht ons in een uurtje naar München waar we de taxi namen richting Finkenberg (op 3 km van Mayerhofen). Op anderhalf uur rijden kwamen we aan in Hotel Dornauhof ****, gelegen op een idyllische locatie vlakbij de skiliften.

Dit kleinschalige, charmante hotel wordt uitgebaat door de Familie Kröll en deze familiale sfeer voelden we meteen. Het warme welkom en de persoonlijke service made us feel at home straight away 🙂

Shop the look: Skisuit, Toni Salor // Boots, Salomon // Cap, Brunotti // Goggles, Adidas

Mijn hotelkamer was supergezellig en beschikte over een balkon met een magisch uitzicht over besneeuwde sparren en bergtoppen. Heerlijk was het om er na het opstaan even een frisse neus te halen, alvorens te gaan ontbijten.

Shop the look: Coat – jumper & hat, H&M // Jeans, Bershka // Boots, Barts 

Ski heaven

Na een lekker, voedzaam ontbijt en een korte zelfkastijding (lees: het aantrekken van de skibotten) bracht de Finkenberger Almbahn ons naar ski heaven, ook wel eens het Zillertal genoemd 🙂

Shop the look: Coat, Colmar // Sunglasses, Rayban

Met meer dan 500 km aan skipistes, 179 liften en een sneeuwzekere Hintertux gletsjer mag het Zittertal zich tot één van ’s werelds grootste skigebieden rekenen.

Brede boulevards bedekt met een dikke laag vers gevallen “champagne powder” deden onze latten geruisloos naar beneden glijden. Puur genieten!

 

Fancy lunchen op de piste

Even halt houden voor de lunch in een traditionele Oostenrijkse Tiroler stube is alijd een goed idee, maar voor wie het wat meer mag zijn moet zeker de Schneekarhütte eens proberen. Een luxueuze chalet pal op de piste, welke je van ver kan herkennen aan zijn impressionante bouwstijl met piramides, naar het ontwerp van de uitbater zelf.

In deze trendy “mountain hotspot” hebben we genoten van een super lekkere lunchmenu met als afsluiter wat schaps (huisgemaakt) en mijn favoriete dessert, Kaiserschmarrn!

Als kers op de taart nam de sympathieke dochter des huises ons nog even mee op sleeptouw om de rest van deze bergparel te laten zien. De Schneekarhütte had behalve een bar en restaurant ook een reeks unieke hotelkamers. Elke kamer was ingericht volgens zijn eigen thema met een wijds uitzicht over de pistes. De suite bovenin de pyramide beschikte zelfs over een glazen plafond welke na zonsondergang uitzicht gaf over een magische sterrenhemel. Deze hut is zonder twijfel ééntje om te onthouden…

 

Feeërieke kerstsferen en lokale specialiteiten

De “Christmas mood” kregen we helemaal te pakken op de Waldfestplatz.  Mayrhofen Advent was een gezellige “bohemian”getinte kerstmarkt op een uiterst originele locatie! Temidden van een dennenwoud stonden tal van verlichte kerststalletjes met streekproducten, artisanale hebbedingen, grote vuurkorven en een charmante live band welke de gekende kersthits goed in de vingers had.

Een bradwürstel met zuurkool en een warme glühwein deden ons samen met Mariah Carrey’s “All I want for Christmas” meekwelen tot in de late uurtjes.

 

An award winning dinner

Restaurant Sieghards had onze smaakpapillen serieus op de proef gesteld, en dat is letterlijk te nemen 😉
Hier hebben we een ganse avond genoten van de lekkerste culinaire gerechten met aangepaste wijnen in een gemoedelijk kader.

Lekker gegeten, goed gedronken en veel gelachen… de perfecte cocktail voor een schitterende avond!

 

Fietsen in de sneeuw

Een leuke afwisseling met het skiën was het “fatbiken”. Het hotel beschikte over een reeks fatbikes (stoere mountainbikes met hele dikke banden) waarmee we een begeleide tocht hebben gedaan doorheen “winterwonderland”. Ik stond er eerst een beetje sceptisch tegenover, maar die mening moest ik al snel herzien toen ik doorhad dat deze atypische fiets helemaal geschikt was om mee door de sneeuw te rijden. Het leek soms zelfs of ik zonder ondergrond aan het fietsen was… zowat zwevend eigenlijk. Echt een unieke ervaring!

 
Rise and fall

Met de ‘Rise & Fall’ race gaf Mayrhofen ook dit jaar het startschot voor een nieuw winterseizoen.
Tijdens deze estafette race moesten deelnemers zich op verschillende onderdelen bewijzen zoals bergbeklimmen, mountainbiken, skiën en … paragliden.

Een knap staaltje sport dat gepaard ging met de nodige ambiance!

Tschüss meine liebe Zillertal, es war wünderbar.

Auf Wiedersehen!

xxx Marie

Shop the look: Top, New Look // Belt, Gucci // Earrings, Zara 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 556 times, 1 visits today)
Geen reacties

Reageer